Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Viesti  Janne Skyman Ke 11 Helmi 2009 - 10:20

Kauden alun jorinaa

Espanja
Kausi on aluillaan ja talvitestejä on jo ajettu ihan kiitettävästi. Kalustomme oli mukana Espanjan maksullisissa Talvitesteissä.
Testeissä menestys ei ollut huikeaa, mutta olemme kuitenkin aikoihimme tyytyväisiä. Ensimmäisenä testipäivänä kuljettajamme sijoittuivat kymmenen osallistujan joukossa sijoille 4. & 9., nopeamman ajan nappasi Adrien Tambay(1.26.966), joka jäi koko porukan nopeimmasta Kingstonin Sam Birdistä(1.26.553) 0,413; tallimme kuskeista toinen Jordan Lynch(1.27.824) jäi Tambayn ajasta 0,858. Toisena testipäivänä kuskimme suoriutuivat hieman heikommin ja olivat vasta sijoilla 6. & 10. Tambay(1.27.243) veti jälleen pidemmän korren, Lynch ei sinä päivänä saanut autoaan toimimaan ollenkaan ja hänen aikansa oli 1.28.086. Päivän nopeimman kellotti jälleen Kingston, mutta tällä kertaa asialla oli Mika Mäki(1.26.326). Kolmantena päivänäkään vauhtimme ei ollut kohdallaan, vaan jäimme vasta sijoille 7. & 9. Tambay(1.27.310) jälleen parempi kuin Lynch(1.27.679), päivän nopeimmasta vastasi vaihteeksi Kamigaze, jonka kuljettaja Renger van der Zande ajoi päivän nopeimman 1.26.556.
Testien nopeimmaksi ajaksi jäi Kingstonin Mika Mäen toisena testipäivänä ajama 1.26.326, meidän porukan nopeimmaksi ajaksi saatiin ensimmäisen päivän Tambayn aika 1.26.966, Lynch sai rutistettua vielä viimeisenä testipäivänä oman nopeimpansa 1.27.679.

Tambay testeistä: Autoni ei toiminut muina kuin ensimmäisenä päivänä normaalisti. Toisena ja Kolmantena päivissä se puski nopeissa mutkissa liikaa, joten en saanut pidettyä sitä kunnolla radassa. Toivottavasti kauden aikana emme koe samanlaisia ongelmia. Suunnittelu osastomme yrittää parhaillaan saada auton kuntoon, katsotaan miten he onnistuvat työssään.

Lynchin kommentti: Toinen päivä varsinkin meni ihan puihin, auto oli erittäin ailahteleva ja jopa suorilla tapahtui pientä vispausta, voisin sanoa että se oli täysin mahdoton ajettava. Kolmantena päivänä kuitenkin kokeilin samoja säätöjä mitkä olivat ensimmäisenä päivänä Tambayn autossa, ja ihme kyllä säädöt sopivatkin ajotyylilleni yllättävän hyvin ja sain ajettua oman nopeimpani. Toivon kuitenkin kehitystä kalustoon jotta ei tarvitse joukon jatkona ajaa koko kautta.

Belgiassa suunta parempaan
Vaikka vasta ensimmäinen testipäivä on ajettu voimme olal tyytyväisiä tuloksiimme, kuskeja kuitenkin on nyt mukana 22. Päivän nopeimman ajan ajoi Matto Coccon Nico Hülkenberg 1.56.491. Meidän kuskeistamme Adrien Tambay(13.) oli jälleen parempi ajallaan 1.58.460, Lynchin(17.) aika oli 1.58.698, joka sekin on jo yllättävän nopea.
Kuskimme ei vielä antaneet kommentteja, koska he valmistautuvat ajamaan vieläkin parempia aikoja, he treenaavat omien sanojensa mukaan juoksemalla rataa ympäri.

Janny Skyman: Ennen ensimmäistä kilpailua asetelmat näyttävät kohtalaisen lupaavilta, emme ole aivan viimeisinä, mutta emme tarpeeksi lähellä kärkeäkään. Alkukausi menee luultavammin keskikastissa ajellessa, mutta loppua kohden yritämme kovalla kehitystyöllä saada napattua muutomia pisteitä. Myönnän sen että taloudellinen tilamme ei ole mitenkään hyvä, mutta toivotaan että saamme jotain aikaiseksi. Suunnittelu osastomme lupasi seuraavaksi testipäiväksi pienoisia parannuksia autoomme, joten odotamme hieman parempia aikoja.

Aivan mainio uutinen, oli mukava lukea Smile
Voisinkin ajattaa nyt toisen testipäivän Belgian testeistä.

Pientä epätoivoa

Kaudesta on jo ajettu ylipuolet, kisoja on jälellä enää 5kappaletta ja talli ei ole vielä saavuttanut pisteen pistettä.

Kauden avauksessa Australiassa Tambay ajoi aika-ajoissa sijalle 9. ja Lynch sijalle 14. Tambayn sijoitus ei ollut huono ja hän pääsi kilpailun aikana haastamaan monia nopeampiakin talleja taistoon. Tambayn kisa päättyi kuitenkin kolariin ja samaan rytäkkään ajoi myös Lynch, eli ei kisa paljon huonommin olisi voinutkaan mennä.

Kauden toisessa kilpailussa Japanissa aika-ajoissa Tambay ajoi taas mainiosti ja oli nyt 8. Lynch paranti myös vauhtiaan ja oli 12. Lynch ajoi viikonlopun aivan loistavasti ja tuli maaliin sijalla 9. Jääden täpärästi pisteiltä, Tambayn vauhti oli huonoa ja hän putosi sijalle 14.

Kauden kolmas koitos ajettiin Kanadassa Lynch starttaa kisaan sijalta 11. ja Tambay sijalta 13. Maalissa Lynch oli jälleen 9. jääden taas niukasti pisteiltä, Tambayn vauhti oli ihan kohtalaista ja hän saapui maaliin sijalla 11.

Itävallassa murahtaa kun kauden neljäs koitos käynnistyy Aika-ajoissa Tambay vasta sijalle 14. ja Lynch sijalle 17. jotain kummallista on päässyt siis tapahtumaan. Maaliin Tambay ajoi sijalla 14. ja Lynch sijalla 15.

Britanniassa tapahtuu, kauden viides koitos käynnistyy Aika-ajoissa Tambay osoitti löytäneensä vauhtinsa uudestaan ollen sijalla 9., Lynch ajoi perus hyvää tulosta sijoittumalla sijalle 12. Kilpailussa pisteisiin oli jo hyvät mahdollisuudet, mutta Tambay jäi harmittavasti vain vajaan kymmenyksen pisteistä sijoittumalla itse yhdeksänneksi, Lynch tuli maaliin heti Tambayn jälkeen sijalla 10.

Kauden kuudes kilpailu Belgiassa ajeltiin, mitäs sieltä kostuttiin? Aika-ajoissa Tambay 13. ja Lynch 15. Kilpailussakaan ei parannusta tullut Lynch oli kuitenkin parempi, hän nousi sijalle 12. ja Tambay ajoi lipun alitse sijalla 15.

Kauden seitsemäs kilpailu Saksa Aika-ajon jälkeen tunnelmat todellakin mietteliäät. Tambay ajoi vasta sijalle 14. ja Lynch oli 19. nopein. Kilpailun jälkeen Tambay oli 13. ja Lynch 18. eli pientä parannusta kisassa, mutta kuitenkin pettyneitä olemme.

Kaudesta on siis ajettu 7 kilpailua ja mitään merkittävää emme ole kokeneet,, sijoituksiinkin tulee välillä yllättävää takapakkia. Varaa meillä ei edes ole nyt enää kehittää autoa, joten täytyy tyytyä näihin sijoihin.

Aika-ajoissa kauden paras on 8. tila Tambayn Japanista tuomana. Kilpailuissa olemme yltäneet 3kertaa sijalle 9., joista Lynch saalistanut 2 ja Tambay yhden.